Markförslaget

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Tänker du ibland att det finns saker som borde förändras i Marks kommun? Har du gått och burit på en idé som skulle förbättra en ort, en verksamhet eller något annat i vår kommun? Genom att lämna ett Markförslag kan du påverka det som du tycker är viktigt.

Här lämnar du ditt förslag, du kan se vilka Markförslag som kommit in från andra och du kan rösta på dem. Alla som bor, äger fastighet eller driver verksamhet i Marks kommun är välkomna att lämna Markförslag. Det finns inga åldersgränser, alla kan komma med förslag och alla kan rösta på andras förslag. För att rösta krävs e-legitimation. Om du inte har det och vill rösta på ett förslag, vänd dig till kommunens kontaktcenter. Öppettider och kontaktuppgifter hittar du här: Kontakta oss - Marks kommun.

Du lämnar en röst per förslag och du kan rösta på flera olika förslag. Markförslagen finns publicerade och är öppna för röstning i 60 dagar och de som fått minst 50 röster kommer att tas upp och behandlas av politikerna i den nämnd som ansvarar för frågan. Om ditt Markförslag får färre än 50 röster finns det kvar på listan arkiverade Markförslag, men det går inte vidare till politisk behandling.

Om Markförslaget och hur det fungerar

  • När du skickar in ditt Markförslag, granskas det av en handläggare. Om förslaget ligger inom Marks kommuns ansvarsområde, och det inte rör myndighetsutövning eller innehåller något olagligt, diskriminerande, rasistiskt eller på annat sätt är olämpligt eller stötande publicerar vi ditt Markförslag.
  • Marks kommuns ansvarsområden handlar om till exempel stadsplanering, miljö, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola eller kultur- och fritidsverksamhet.
  • Du ansvarar själv för att sprida ditt förslag till vänner och bekanta så att fler kan ta del av din idé och gå in och rösta på ditt Markförslag. Du kan exempelvis sprida ditt förslag via dina sociala medier.
  • Du som inte har möjlighet att lämna eller stödja ett Markförslag digitalt kan kontakta kommunen för att få hjälp med detta.

Följande behövs för e-tjänsten

  • e-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa